Novosadske BIG dečije Zimzarije

Tradicionalna manifestacija ,,Novosadske BIG dečije Zimzarije 11” Dečijeg kulturnog centra Novi Sad ove godine je pod sloganom ,,Sve nežne reči sveta…”. Otvorena je 23. decembra u centralnom holu tržnog centra ,,BIG”.

Kao stalni saradnik, Novosadski kulturno-obrazovni će organizovati ove godine više interaktivnih radionica za decu u periodu 10-14 januara 2022. godine, posebno osmišljene i pripremljene u prazničnom duhu.

Svečanom otvaranju smo doprineli umetničkim radionicama. Kreativnost smo pokazivali na različite načine. Deca su imala priliku da uživaju u raznovrsnim šablonima za bojenje, ali i da samostalno urade svoj crtež koji su mogli pokloniti dragoj osobi.

Zahvaljujući raznolikom i mnogobrojnom repromaterijalu za pravljenje nakita, mališani su po svom ukusu izrađivali ono što im se dopada. Koristili su perle različitih oblika i boja, ukrase, kamenje, trake i druge zanimljive tvorevine za ručni rad. Na radionici su naše mame bile ponosne, jer su dobile zanimljive narukvice,  ogrlice i ukrase.

Zajedno smo delili šarenoliku radost uz dečiji časopis ,,Neven”, novogodišnje medanjake i slatkiše. Ovim smo započeli druženje na ovogodišnjim ,,Zimzarijama”, a nastavljamo u raspevanom duhu i na sledećim radionicama koje smo kreirali za svu decu. Budite deo ,,Likovnog izazova”, uživajte u mađarskoj kuhinji, učite matematiku na zanimljiv način, upoznajte čarolije zime na engleskom jeziku i vežbajte grafomotoriku.

Program ,,Zimzarija” se realizuje od 23. decembra do 14. januara na više od 20 lokacija u Novom Sadu. Pored mnogih radionica, mališani će zajedno sa roditeljima uživati u pozorišnim predstavama, koncertima i baletskim performansima.

Dragi roditelji, pozivamo vas da učinite raspust zanimljivim i prijavite decu na naše radionice.

https://www.facebook.com/119180179478734/posts/792660652130680/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *