Slađana Andrić: Dobra organizacija i poštovanje su ključ svega

Biti roditelj jeste izazov u svakom pogledu. Iz dana u dan i sa godinama stalno dobijamo nove uloge, obaveze i zadatke. Period školovanja najpre donosi pitanje: ,,Kako savladati čitanje?”. Kasnije sabiramo, množimo i delimo. Ipak, za ozbiljnije nastavne jedinice nismo svi spremni. O tome kako se najbolje izboriti sa navedenim i sličnim poteškoćama danas je za naš portal govorila naša mama Slađana Andrić.

  • Kažite nam nešto o sebi.

Po struci sam diplomirani ekonomista. Zaposlena sam kao načelnik računovodstvenog sektora IKVBV. Živim u Novom Sadu sa porodicom. Imam dvoje dece; jednog studenta na Fakultetu tehničkih nauka i jednog srednjoškolca, učenika Gimnazije ,,Laza Kostić”.

  • Na koji način ste uskladili posao i porodične obaveze?

Moram priznati da sve iziskuje vreme i posvećenost. Stalno svi negde žurimo i najmanje vremena imamo za sebe. Međutim, treba se truditi i možemo sve postići. Dobra organizacija i poštovanje dogovorenog su ključ svega.

  • Kako ste čuli za nas i šta je prevagnulo da nam poklonite poverenje?

Društvene mreže imaju svoju dobru stranu, a to su korisne informacije koje putem njih možemo pronaći o institucijama koje su naše interesovanje. U mnogim grupama sam uočila preporuke za školu ,,Novosadski kulturno-obrazovni krug” i odlučila sam da Vam se javim.

  • Kakvo je Vaše iskustvo u vezi sa pripremom prijemnog ispita u našoj školi?

Moj mlađi sin je pohađao kurs prilikom pripreme za prijemni ispit i mogu izneti sve pohvale za Vaš tim. Izuzetno organizovano što se tiče gradiva, rasporeda i komunikacije.

  • Šta je na Vas ostavilo najjači utisak?

Oduševila me je povratna informacija koju dobijam u svakom trenutku. Uvek sam informisana o nastavnoj jedinici, napretku deteta i o sugestijama, ako postoje. Nastavnici su pedagozi koji mogu mnoge stvari predočiti, zbog čega treba negovati komunikaciju i poverenje.

  • Koje greške roditelji najčešće prave kada pokušavaju da pomognu deci u učenju?

Svi želimo da pomognemo našoj deci. Ponekad pomislimo da kao roditelji to možemo najbolje učiniti. Međutim, moramo postaviti granice i suočiti se sa tim da nismo svi stručan kadar koji može preneti znanje, te u skladu sa tim to prepustiti osobama čije je to zanimanje.

  • Koji je Vaš savet za dobru organizaciju?

Napraviti plan organizacije i truditi se da ga poštujemo. Život je nepredvidiv, zato vremenom naučimo da se dobro nosimo sa stvarima na koje nismo računali. Pored toga, ako ti je potrebna pomoć u nekoj oblasti, a za to nisi stručan, najsigurnije je pronaći osobu koja ti može pomoći i poštovati njeno i svoje vreme.

  • Zbog čega biste preporučili školu Novosadski kulturno-obrazovni krug?

Škola ,,Novosadski kulturno-obrazovni krug” poseduje izuzetno kvalitetan kadar, dobru organizaciju i savremeni pristup nastavi. Dobra komunikacija je ono što neguju, te je svaki dogovor moguć.

https://www.nskrug.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *